Blogs

Ondernemer of manager?

Blog verschenen in STERCK. Magazine, nr. 28

Elon Musk heeft geïnstagramd. Verontwaardiging alom. Ambras met de beurswaakhond SEC. Voor minstens drie jaar geen voorzitter meer van de Raad van Bestuur, een boete van 20 miljoen dollar en verplicht twee nieuwe, onafhankelijke bestuurders extra. Dat is het geëiste zoenoffer.

Vakantie? Doe eens een ‘attackske’. Om te oefenen.

Blog verschenen in STERCK. Magazine, nr. 27

Hoeveel vakantie heb jij deze zomer genomen? Let op, de vraag is niet: “hoe lang ben je weg geweest?” Er is een verschil. Voor de meeste van onze landgenoten duurt de vakantie langer dan de tijd die men weg is. Voor ondernemers is het bijna altijd omgekeerd. Ook tijdens de vrije tijd blijft de zorg om het bedrijf latent aanwezig.

Eerste hulp bij groeipijnen

Artikel verschenen in Perspectief, Magazine van Proximus vol nieuwe inzichten voor uw onderneming - editie 7

In de ondernemerswereld wordt vaak gepocht over groeipijnen. Die duiden er immers op dat een bedrijf succesvol is, toch? Niet noodzakelijk. Want wie deze waarschuwingen niet juist interpreteert, zou weleens snel tegen een veel pijnlijkere kater aan kunnen kijken ...

Onze war for talent. Moet de overheid helpen vechten?

Op het ogenblik dat we deze tekst uitschrijven hebben onze politici het unisono over de War for Talent. En over hoe de overheid daarbij moet helpen. Als u deze tekst leest, zijn we een maand verder. En de kans is groot dat niemand zich nu nog iets kan herinneren van wat een paar weken geleden nog hot topic was. Maar er is een fundamentelere vraag. Kan de overheid de bedrijven wel helpen bij de zoektocht naar talent?

Pagina's